Flash Ευρωβαρόμετρο 334 (Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων ως προς τον Τουρισμό το έτος 2012) (ICPSR doi:10.17903/FK2/HRDEUS)

View:

Part 1: Document Description
Part 2: Study Description
Part 5: Other Study-Related Materials
Entire Codebook

Document Description

Citation

Title:

Flash Ευρωβαρόμετρο 334 (Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων ως προς τον Τουρισμό το έτος 2012)

Identification Number:

doi:10.17903/FK2/HRDEUS

Distributor:

Κατάλογος Δεδομένων SoDaNet

Date of Distribution:

2021-12-24

Version:

1

Bibliographic Citation:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βρυξέλλες DG Communication Public Opinion Analysis Sector, 2021, "Flash Ευρωβαρόμετρο 334 (Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων ως προς τον Τουρισμό το έτος 2012)", https://doi.org/10.17903/FK2/HRDEUS, Κατάλογος Δεδομένων SoDaNet, Έκδοση 2.0.0 (14.12.2012), doi:10.4232/1.11491

Holdings Information:

https://doi.org/10.17903/FK2/HRDEUS

Study Description

Citation

Title:

Flash Ευρωβαρόμετρο 334 (Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων ως προς τον Τουρισμό το έτος 2012)

Identification Number:

doi:10.17903/FK2/HRDEUS

Authoring Entity:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βρυξέλλες DG Communication Public Opinion Analysis Sector

Producer:

TNS Political & Social [παραγωγός]

GESIS - Leibniz Institute for the Social Sciences

Distributor:

Κατάλογος Δεδομένων SoDaNet

Date of Distribution:

2021-12-24

Holdings Information:

https://doi.org/10.17903/FK2/HRDEUS

Study Scope

Topic Classification:

Consumption and consumer behaviour, International politics and organisations, TRANSPORT AND TRAVEL

Abstract:

Συμπεριφορά ταξιδιωτών: έτος αναφοράς 2011. Προγραμματισμός διακοπών για το έτος 2012. Θέματα: Αριθμός διανυκτερεύσεων εκτός οικίας κατά τη διάρκεια μετακινήσεων/ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους το έτος 2011. Ως προς τα προσωπικά ταξίδια ρωτήθηκε η συχνότητα διανυκτέρευσης για περισσότερες των τεσσάρων ημερών σε μισθωμένο κατάλυμα, σε χώρο ιδιοκτησίας/δεύτερη κατοικία, σε φίλους ή συγγενείς, σε κάμπινγκ ή σε κάποιο άλλου είδους καταλύματος. Επίσης ρωτήθηκαν αν πήγαν διακοπές το 2011 και σε ποια/ες χώρα/ες καθώς και τους λόγους της/των συγκεκριμένης/ων επιλογής/ών, το είδος των διακοπών (διακοπές με όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανόμενα στην τιμή/ ή αγορά μεμονωμένων τουριστικών υπηρεσιών) αν θα επέστρεφαν στον ίδιο τόπο διακοπών (ποιότητα καταλύματος/ασφάλεια καταλύματος/φυσικές ομορφιές/κόστος υπηρεσιών κλπ.). Ακόμα, αν αντιμετώπισαν οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους ζήτημα ασφάλειας κατά την εκεί διαμονή τους, όπως τροφική δηλητηρίαση/έξαρση ασθενειών/επείγουσα κατάσταση σχετιζόμενη με φωτιά κλπ. και αν θα υπέβαλαν επίσημη καταγγελία για κάποια από τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις διακοπές του 2011. Οι ερωτώμενοι/ες εξέφρασαν την άποψη τους σχετικά με τις πληροφορίες που θεωρούν σημαντικές για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού (προσωπική εμπειρία/συστάσεις από φίλους/ες/συναδέλφους/συγγενείς/διαδικτυακούς ιστότοπους κλπ.). Επίσης , όσοι/ες δεν πήγαν διακοπές το 2011 ερωτήθηκαν σχετικά. Ως προς το έτος 2012 οι ερωτήσεις αφορούσαν την /τις χώρα/ες που σχεδιάζουν να περάσουν τις διακοπές τους και αν η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τα προσεχή σχέδια διακοπών τους. Δημογραφικά στοιχεία: Ηλικία, φύλο, ηλικία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης, κατάσταση απασχόλησης και επαγγελματική κατάσταση, περιοχή, βαθμός αστικοποίησης, σταθερό και κινητό τηλέφωνο στο νοικοκυριό, αριθμός ατόμων άνω των 15 ετών στο νοικοκυριό (μέγεθος νοικοκυριού).

Date of Collection:

2012-01-10-2012-01-14

Country:

Serbia

Unit of Analysis:

Individual

Universe:

Όλοι/ες οι ερωτώμενοι/ες ήταν μόνιμοι κάτοικοι στην αντίστοιχη χώρα ηλικίας άνω των 15.

Notes:

Τα δεδομένα και τα ερωτηματολόγια για την εν λόγω έρευνα παρέχονται κεντρικά από το GESIS [βρείτε τους σχετικούς συνδέσμους για δεδομένα και ερωτηματολόγια στους Εξωτερικούς Πόρους (External Resources) του παρόντος Έργου Δεδομένων (Data Project)]. Η συμβολή του αποθετηρίου του ΕΚΚΕ αφορά στη μετάφραση της τεκμηρίωσης στην Ελληνική καθώς και στην παροχή αρχείου SPSS Syntax για την αυτοματοποιημένη μετάφραση των μεταδεδομένων των μεταβλητών του SPSS αρχείου δεδομένων (Variable Labels, Value Labels) που παρέχεται κεντρικά από το GESIS.

Methodology and Processing

Time Method:

Time series

Sampling Procedure:

Probability

Mode of Data Collection:

Interview

Type of Research Instrument:

Structured questionnaire

Data Access

Other Study-Related Materials

Label:

Flash Ευρωβαρόμετρο 334.sps

Notes:

application/x-spss-syntax